IT Young Professionals Gasunie

 • Groningen
 • Consultancy
 • Missed
 • T4T-DVL220608-1

What we're looking for...

De energietransitie is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Er zijn diverse routes naar een duurzame toekomst. Het verminderen van CO2-uitstoot, reduceren van energieverbruik en het koppelen van de energie-infrastructuren voor elektriciteit en duurzame gasmoleculen, zoals waterstof, zijn hier voorbeelden van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in transitie. Nergens in alle initiatieven en ambities van de energietransitie is een thema te vinden waaraan geen IT te pas komt. De energietransitie kan simpelweg niet plaatsvinden zónder. In alle stappen, van opwek en opslag tot transport, systeemintegratie en gebruik, zijn IT-oplossingen onmisbaar.


Wat je misschien veel te horen krijgt tijdens je studie is dat er veel werk ligt voor IT’ers. Veel keuze hebben is fijn, maar hoe pak je het oriënteren aan? En wat vind je eigenlijk belangrijk in je werk? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het van belang dat je je kan oriënteren tijdens een IT startersfunctie.


Binnen Gasunie zijn we continu op zoek naar de IT’ers van morgen! Met ons IT startersprogramma krijg je volop de mogelijkheid om te ontdekken waar jouw talent binnen IT ligt. Ken je Gasunie nog niet? Dat is niet erg, we stellen ons graag kort aan je voor.


Over Gasunie en IT

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO2. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.


Bij Gasunie werk je binnen een sterk innoverend bedrijf met IT, besturingstechniek en werktuigbouw op het hoogste niveau. We werken veel in teams aan onze vraagstukken, onze assets zijn over heel Nederland verspreid en last but not least bieden we je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot IT specialist.

Wat vragen we?

 • Je hebt een hbo of wo studie afgerond. Voor sommige functies is een specifieke studierichting handig, maar over het algemeen heb jij tijdens je studie je analytische en communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Waarschijnlijk heb je een bèta studie gevolgd, maar we laten ons graag verrassen door andere studierichtingen.
 • Beheers je de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.
 • Heb je laten zien leergierig, nieuwsgierig en proactief te zijn, maar ook goed in opdracht te kunnen werken. Je neemt initiatief, hebt gevoel voor verhoudingen en bent communicatief sterk, ook wanneer je met mensen buiten je eigen vakgebied werkt.
 • Ben je een teamplayer die ook goed zelfstandig ergens aan kan werken.


Functies

 • Business Analist
 • Cybersecurity Engineer
 • Developer - Architect
 • Data Scientist
 • Modern Workplace Support
 • Netwerksecurity engineer
 • Projectleider-Scrummaster
 • Software Developer Integratieplatform
 • Software Developer GIS
 • Software Developer CCP Gastransportsystemen
 • Medewerker Hosting
 • Young Professional

Als starter krijg je de kans om kennis te vergaren in verschillende domeinen binnen IT en in uiteenlopende sectoren. Over één ding bestaat geen twijfel: wanneer je voor een carrière als IT’er bij Gasunie gaat, kan je rekenen op veel variatie en uitdagingen. Geen betere manier om als jonge starter te ontdekken waar je goed in bent en wat je echt graag doet.


De exacte taken die je moet uitvoeren zullen verschillen van project tot project. Veel zal afhangen van de klant of afdeling voor wie je aan de slag bent. Enkele veelvoorkomende taken zijn: IT-vraagstukken oplossen bij klanten of collega’s, het implementeren van IT-infrastructuur, advies geven over de IT-strategie van een bedrijf of bepaalde applicaties ontwikkelen. Daarnaast kan je ook gevraagd worden om IT-gerelateerde processen uit te tekenen of zelfs om IT-opleidingen aan medewerkers te geven. De inhoud van je job kan dus van project tot project sterk verschillen.


Je maakt daarnaast deel uit van het team IT starters. Als IT starter volg je met deze groep een speciaal programma waarin je aan je vakkennis én je eigen ontwikkeling werkt. Zo volg je verschillende vakgerichte opleidingen en ben je na een jaar gecertificeerd op je vakgebied. In combinatie met de algemene trainingen maakt dit je een breed inzetbare IT specialist. Daarnaast ga je in deze groep actief aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, dit door middel van intervisie, interne coaching, een vaste buddy in jouw team en teambuilding.


Het eerste jaar is Team4Talent jouw werkgever en word je gedetacheerd bij Gasunie. Het doel is om jou na dit jaar een vast contract bij Gasunie aan te bieden.


Over Gasunie

Wij zijn Gasunie: een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Jaarlijks stroomt ongeveer 125 miljard kubieke meter aardgas door ons netwerk, bijna een kwart van het totale gasverbruik in de Europese Unie. We zijn het eerste Europese gastransportbedrijf met een grensoverschrijdend netwerk. Naast aardgas transport zijn wij bezig met de energietransitie, innovaties en duurzaamheid op gebied van nieuwe energiebronen. Projecten waarbij wij als Gasunie een belangrijke rol spelen zijn CO2 transport en opslag, warmtetransport, groengas en waterstof.


Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve krachten en partnerbedrijven, samen en met de nodige energie, koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.Apply for this job

This job offer expired but you can still apply.

This vacancy isn’t your cup of tea, but you know someone else who might be interested? We have a rocking referral program which gives you a chance at receiving €1000! Find all the details here.

Olaf Hendriksen

You'll be talking with Olaf Hendriksen

+31 (0)6 195 65 46

Contact Olaf

What others said about working with Team4Talent

"Team4Talent tries to reach for the best in the .NET business, but also pays attention to their employees and guides them towards a rewarding career path."

Thomas Van den Bossche
Senior .NET developer

Join the force!

Receive personal job offers by means of electronic mail

Looking for talent?

Fill in the form below and we’ll get back to you as soon as possible.

Oops. You seem to have written your full name in invisible ink. Please enter it so we can read it. Oops. You seem to have written your company in invisible ink. Please enter it so we can read it. It seems your e-mail doesn’t exist. Please enter a real one so we can contact you. Oops. You seem to have written your telephone in invisible ink. Please enter it so we can read it.